Iz obrazovanja

Pirlo najavio dolazak nogometnog kampa za djecu u Hrvatsku

03.06.2022 16:27 ZAGREB, 3. lipnja 2022. (Hina) - Nogometni kamp za djecu od 7 do 14 godina opet dolazi u Hrvatsku, a događaj je na konferenciji za novinare u Zagrebu najavila bivša talijanska nogometna zvijezda Andrea Pirlo.
Kamp će svojim sudionicima pružiti jedinstvenu priliku učenja vještina i tajni nogometa radeći s izvrsnim talijanskim trenerima, a glavni partneri ovog događaja su Privredna banka Zagreb (PBZ) i Generali osiguranje. Nogometni će se kamp održati u Zagrebu od 4. do 8. srpnja 2022. za oko 100 djece, uključujući djecu iz Dječjeg doma Zagreb, a u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno“, lokalnim partnerom humanitarne zaklade The Human Safety Net koju je osnovao Generali, djeca korisnika programa Centra i djeca izbjeglice iz Ukrajine. "Drago mi je što sam danas u Hrvatskoj na promociji sporta i njegove univerzalne vrijednosti. Mladi igrači, sudionici Italia Soccer Campa, imati će priliku učiti od profesionalnih talijanskih trenera.

Također, posebno nadarenoj djeci koju ćemo odabrati za vrijeme trajanja kampa, bit će ponuđeno da posjete Italiju i tamo treniraju nogomet“, rekao je Andrea Pirlo, službeni promotor projekta i legendarni talijanski nogometaš. Pirlo (53) nogometni je trener i bivši talijanski nogometaš, vezni igrač, koji je s talijanskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. i naslov europskog viceprvaka 2012. Smatrao se jednim od najboljih veznih igrača i najjačih playmakera svih vremena u svjetskom nogometu. Igrao je u Bresciiji, Interu, Reggini, Milanu i Juventusu. Nogometni kamp održat će se na nogometnim terenima Sportskog centra ZAGREBello u Zagrebu, a uključivat će tehničke, fizičke i taktičke treninge. Italia Soccer Camp, koji javnost prepoznaje po edukativnoj i zabavnoj naravi, projekt je koji okuplja bivše članove talijanske nogometne reprezentacije. Ove će se godine čak pet vrhunskih talijanskih trenera družiti s mladim nogometnim nadama poučavajući ih tajnama nogometne umjetnosti.

Nogometni kamp je besplatan za oko 100 djece koja će imati priliku učiti i trenirati nogomet na temelju dobro poznate i dokazane metode i tehnike koju primjenjuju najbolji nogometaši. I ove će godine tri najtalentiranija sudionika kampa dobiti priliku posjetiti Italiju i prisustvovati Danu talijanskog nogometnog kampa zajedno s djecom iz drugih zemalja. Mladi nogometaši će se tri dana družiti na terenu za trening Akademije Coverciano, a odabrani dječaci i djevojčice ne samo da će moći uživati u treninzima, utakmicama i posebnim tečajevima, već će posjetiti Talijanski muzej nogometa i utakmici Serie A.Video porukom podrške okupljenima su se obratili izbornik i kapetan hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić i Luka Modrić.