Iz obrazovanja

Otvorenje izložbe "Mitološki blizanci u Naroni" u Hrvatskom školskom muzeju

12.03.2024 08:00 ZAGREB, 11. ožujka 2024. (Hina) - Izložba "Mitološki blizanci u Naroni" kustosice i dokumentaristice Arheološkog muzeja Narona Sanje Viskić, otvara se u galeriji Hrvatskog školskog muzeja "Školica za 5" u petak, 15. ožujka.
Izložba je posvećena mitološkim blizancima koji se javljaju u stalnom postavu Arheološkog muzeja Narona i njihovom značaju za društvene i političke prilike u Rimskom Carstvu. Zamišljena je kao velika slagalica čiji su dijelovi izrađeni pojedinačno na raznim stranama svijeta te od strane raznih umjetnika i djece koja je svoj konačni izgled dobila povezivanjem svojih sastavnih dijelova na samoj izložbi, kaže se u priopćenju Školskog muzeja.

Autorica izložbe je Sanda Viskić, kustosica-dokumentaristica Arheološkog muzeja Narona, a na izložbi su surađivali učenici Aranžersko-scenografskog odjela pod vodstvom profesora Alana Vlahova i Kiparskog odjela pod vodstvom profesora Rocca Rabara Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Izložba je nastala u organizaciji Hrvatskog školskog muzeja i Arheološkog muzeja Narona u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba te ostaje otvorena do 30. ožujka 2024.