Iz obrazovanja

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

18.03.2024 16:04 ZAGREB, 18. ožujka 2024. (Hina) - Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Hrvatska udruga banaka (HUB) i Europska investicijska banka (EIB) pokreću dvogodišnji program edukacije pod nazivom "Financije za nove generacije", koji je namijenjen mladim poduzetnicima te profesorima i učenicima srednjih škola, priopćeno je u ponedjeljak iz HUB-a i EIB-a.
Program je dizajniran u cilju jačanja financijske pismenosti među mladima te poticanja mladih poduzetnika, koji su na početku svoje karijere, a uključuje niz edukativnih radionica za profesore i učenike, koje će Hrvatske provoditi Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje. U okviru projekta izradit će se inovativni online edukativni priručnik "Moj novac, moj posao, moja budućnost" prilagođen učenicima i profesorima u skladu s kurikulumom srednjih škola i programom interdisciplinarnog sadržaja građanskog odgoja. Ukupno, u dvije godine, projekt će obuhvatiti oko 500 profesora i 17.000 učenika.

U prvoj fazi projekta Štedopis će provoditi radionice namijenjene profesorima, a nakon toga će se provoditi radionice za srednjoškolce diljem Hrvatske,navodi se u priopćenju. Projekt uključuje i specijalizirane besplatne radionice za mlade poduzetnike pod nazivom "Ja sam svoj šef" koje će biti organizirane u suradnji s portalom mojnovac.hr. Tijekom cijele godine u sklopu 13 modula priznati stručnjaci će osigurati polaznicima radionica pristup vrijednim znanjima i alatima potrebnim za uspjeh u poduzetničkom svijetu. Sve radionice će biti snimane te objavljene na YouTube kanalu HUB-a kako bi materijali ostali trajno dostupni za sve zainteresirane poduzetnike, navodi se u priopćenju.