Iz obrazovanja

Osječki maturanti uz quadrillu svijetu poslali poruku “Stop the War”

25.05.2022 15:57 OSIJEK, 25. svibnja 2022. (Hina) - Više od 1480 osječkih maturanata u srijedu se oprostilo od srednjoškolskog obrazovanja  točno u podne, francuskim dvorskim plesom quadrilla, izvedenim ispred zgrade osječkog HNK, uz poruku  “Stop the War".

Po završetku plesa maturanti su svojim tijelima ispisali poruku “Stop the War” čime su izrazili podršku miru u cijelom svijetu a što je milenijskom fotografijom zabilježio poznati milenijski fotograf Šime Strikoman. Osječko-baranjska županija po 16. puta organizator je ispraćaja osječkih maturanata i za to je ovoga puta utrošeno 200 tisuća kuna dok se Grad Osijek organizaciji priključio s dodatnih 50 tisuća kuna. Nakon svršetka programa ispraćaja u središtu grada maturanti su otišli na lijevu obalu  Drave, gdje im je organiziran glazbeni program. Danas smo zapljeskali našim maturantima na svemu onome što su do sada učinili i uvjeren sam da će svoje životne ciljeve ostvariti u narednom razdoblju, kazao je zamjenik Osječko-baranjskog župana Josip Miletić.

Uputo je čestitke i roditeljima maturanata i njihovim profesorima koji su puno učinili da ih usmjere na pravi put. Želja nam je da maturanti svoju budućnost grade u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, te da zajedno razvijamo naš kraj, poručio je osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.Quadrillu su plesali i maturanti u još pet gradova Osječko-baranjske županije, u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu te je zajedno s osječkim maturantima u plesu ukupno sudjelovalo 2410 srednjoškolaca.