Iz obrazovanja

Na Ribnjaku uskoro Festival književnosti za djecu i mlade "Knjige u krošnjama"

24.05.2022 09:05 ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Tijekom festivala "Knjige u krošnjama" u parku Ribnjak, od 26. do 29. svibnja, održat će se brojne književne i likovne radionice namijenjene djeci i tako popularizirati čitanje.
Festival u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika u programu donosi i priliku za upoznavanje audio knjiga, a posjetiteljima su namijenjene i predstave i koncerti te izložba. “Djeca će na programu Jutro s autorima na Ribnjaku imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije i Belgije koji su, uz predstavljanja slikovnica i knjiga, pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave”, najavili su organizatori u priopćenju.

Svako poslijepodne za najmlađe održat će se program Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan, dok su popodnevnom i večernjem terminu predstave, književno-likovne radionice za srednjoškolce i koncert-predstava za djecu. Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše sav program održat će se u unutrašnjem prostoru Centra.U sklopu Festivala, organizira se i prigodna prodaja knjiga, a u nedjelju Dječji buvljak, na kojemu će djeca moći razmjenjivati knjige ili ih 'ubrati' sa stabala za vrijeme programa Uberi knjigu.