Iz obrazovanja

UNICEF: Za deset osnovnih škola nova pomagala za učenike s teškoćama u razvoju

02.06.2023 13:58 ZAGREB, 2. lipnja 2023. (Hina) - Deset osnovnih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji opremljene su sa ukupno 237 didaktičko-senzoričkih pomagala, u vrijednosti od gotovo 40 tisuća eura, kako bi djeca s teškoćama u razvoju bila što kvalitetnije uključena u nastavu, priopćio je u petak UNICEF.
Donirana oprema pomaže djeci u učenju, a učitelji i nastavnici prošli su edukaciju o svakodnevnom korištenju pomagala radi postizanja boljih rezultata. „Važno je stvoriti jednak pristup uslugama svugdje u Hrvatskoj jer tako stvaramo uvjete u kojima sva djeca mogu napredovati i ostvariti svoje pune potencijale. UNICEF osigurava djeci i mladima pristup kvalitetnim društvenim, kulturnim i obrazovnim sadržajima, bez obzira na okolnosti u kojima se trenutno nalaze.” kazala je predstavnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castillo tijekom jučerašnje posjete OŠ Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici. U protekle tri godine mladi su proživjeli brojne stresne situacije i prošli velika iskušenja, rekla je ravnateljica osnovne škole u Hrvatskoj Kostajnici Medina Omerović Pužar.

"Svaka im podrška puno znači, a mi smo spremni iskoristiti svaki poticaj kako bismo pridonijeli unaprjeđenju okolnosti u kojima naši učenici žive, uče i razvijaju se", istaknula je. Opremanje škola radi uspješne integracije djece s teškoćama u razvoju u nastavu, rezultat je suradnje UNICEF-a i Kauflanda. „Brigu o djeci vidimo kao jednu od naših glavnih zadaća. Stoga smo 2022. godine odlučili donirati gotovo 40.000 eura za osnovne škole u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje su posljedice potresa iz 2020. nažalost još uvijek vidljive", izjavio je predsjednik uprave Kaufland Hrvatska Patrick Rudat.