Iz obrazovanja

Gradonačelnik Karlovca o ravnateljici OŠ "Grabrik": Neka se radi po proceduri

24.05.2023 16:46 KARLOVAC, 24. svibnja 2023. (Hina) - Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić rekao je u srijedu da je na sjednici Školskog odbora Osnovne škole "Grabrik"  ravnateljica izvijestila članove o podignutoj optužnici te kako  ne smatra da bi trebala biti suspendirana, a Mandić je pak rekao da je sada na redu pravna procedura.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare iznio stajalište Grada kao osnivača škole i rekao da je sad na redu pravna procedura. "Primili smo na znanje da je obavijestila članove Školskog odbora o pokretanju postupka protiv nje i obavijestili inspekciju. Vjerujem da ćemo sljedećeg tjedna poduzeti daljnje korake. Neka se radi po proceduri", poručio je. Ravnateljica Darija Begedin nije bila raspoložena za davanje izjava. Rekla je samo da je sjednica Školskog odbora održana prošlog tjedna i da je na prijedlog jednog člana Gradu Karlovcu poslan dopis u kojemu se zakonska procedura suspendiranja jasno opisuje.

"Gradonačelnik je upoznat s procedurom", rekla je za Hinu. Nedavno je Državno odvjetništvo izvijestilo javnost da je protiv nje i pedagoginje podignuta optužnica jer nisu prijavile slučaj vršnjačkog nasilja u svibnju prošle godine. Tada je jedan učenik dobio potres mozga i druge ozljede, što je liječnicima i roditeljima navodno najprije predstavljeno kao nesretan slučaj za sportskih aktivnosti, a poslije se utvrdilo da je bačen naglavce. Nekoliko dana nakon što je DORH obavijestio javnost o podizanju optužnice, održana je sjednica Školskog odbora na kojoj se nije raspravljalo o tome jer ravnateljica nije dobila optužnicu u pisanom obliku.