Iz obrazovanja

Festival društvenih igara za sve uzraste 27. i 28. svibnja

25.05.2023 12:36 ZAGREB, 25. svibnja 2023. (Hina) - Festival društvenih igara (FDI) koji obuhvaća društvene igre za sve uzraste, predavanja, radionice, igraonice i kvizove organiziraju Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) i Terrible Creations d.o.o., a održat će se 27. i 28. svibnja na dvije lokacije u Zagrebu.
Posjetitelji festivala sa sloganom "Uključi se, igranje (ni)je zarazno!" imaju priliku naučiti nešto o ulozi društvenih i logičkih igara u odgoju djece, o 3D oblikovanju i printanju igara, pa sve do praktičnog učenja kako razviti svoju igru ili scenarij za Live Action Role Playing. Program će održati više od 20 domaćih predavača i voditelja. U CeKaTe-u održat će se stručna predavanja o odgoju djece te igraonice namijenjene djeci, roditeljima i obiteljima, dok će se u kafiću Crni Mačak u Mesničkoj ulici održati program za odrasle i stručnjake koji uživaju u društvenim igrama.

Nandor Laklia, osnivač tvrtke za razvoj igara Parallel Worlds Foundation iz Mađarske, održat će u subotu predavanje "Game design for museums: How to make the Bronze age come alive?". Poseban naglasak stavit će na boardgameove, uživljavanje u likove (LARPanje) i gameifikaciju. Istaknut će na što treba pripaziti prilikom suradnje s muzejima kako bi se što vjerodostojnije prikazalo brončano doba.Laklia je u posljednjih 10 godina dizajnirao i surađivao u stvaranju povijesnih i edukativnih vođenih tura te igara sa sudjelovanjem. Sav program je besplatan.