Iz obrazovanja

Djeca za bolji svijet: Više od 17.000 građana kroz travanj činilo dobra djela

02.05.2024 14:17 ZAGREB, 1. svibnja 2024. (Hina) - Više od 17.000 hrvatskih građana kroz travanj je činilo dobra djela, u raznim humanitarnim aktivnostima sudjelovalo je i gotovo 50 gradova te više od 200 udruga, tvrtki, volonterskih centara, škola i vrtića, izvijestila je u srijedu udruga Djeca za bolji svijet.

Čišćenje šuma i parkova, sadnja biljaka i stabala, sakupljanje pomoći za potrebite, ali i širenje radosti i ljubavi, sve su to dobra djela koja su deseci tisuća volontera diljem Hrvatske činili ovoga travnja, navodi udruga.

Dio je to globalne akcije Svjetski dan činjenja dobrih djela koja se raznim aktivnostima obilježava u 110 zemalja diljem svijeta, a cijelu je priču prije 18 godina pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day koja danas okuplja milijune dobročinitelja.

Pokretač ove akcije u Hrvatskoj već treću godinu za redom je samoborska udruga Djeca za bolji svijet, a zahvaljujući velikom broju sudionika i učinjenih dobrih djela Hrvatska se svrstava među najaktivnije na svijetu. Cilj projekta je uključiti osobe svih dobi te podignuti svijest građana o važnosti volontiranja, solidarnosti i brige jednih za druge, navodi udruga Djeca za bolji svijet.