Iz obrazovanja

BBŽ dobila suglasnost za dogradnju dvije područne škole

29.04.2024 15:52 BJELOVAR, 29. travnja 2024. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županija dobila je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na idejna rješenja za rekonstrukciju i dogradnju dviju područnih škola na području osnovnih škola u Daruvaru i Đulovcu.

Riječ je o projektima koji će se područnim školama Frankopanska Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar i Bastaji Osnovne škole Đulovac omogućiti prelazak na rad u jednoj smjeni i provođenje cjelodnevne škole, što je prema planu ministarstva obveza svih osnovnih škola u Hrvatskoj do 2027. godine, priopćila je u ponedjeljak Bjelovarsko-bilogorska županija. Prema pristigloj suglasnosti za Područnu školu Frankopanska predviđena je rekonstrukcija i dogradnja pet novih učionica s pratećim sadržajima ukupne bruto površine 778 četvornih metara. Za Područnu školu Bastaji predviđena je rekonstrukcija i dogradnja tri nove učionice s pratećim sadržajima i male školske sportske dvorane, sve zajedno ukupne bruto površine 793 četvorna metra.

Osim za te dvije škole Bjelovarsko-bilogorska županija zatražila je suglasnosti Ministarstva i na idejna rješenja za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Trnovitica i OŠ Berek te za Područne škole Podgorci, Predavac, Zrinski Topolovac i Prgomelje koje su dio matične OŠ Rovišće. „Ovim smo korak bliže ostvarenju plana da do 2027. godine sve naše osnovne škole pređu na rad u jednoj smjeni i krenu s provedbom projekta cjelodnevne škole. Vjerujem da ćemo do tog zacrtanog roka ispuniti sve uvjete i stvoriti potrebne kapacitete kako bi se s projektom krenulo na vrijeme”, rekao je župan Marko Marušić.