Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
EDUS-INFO > Pretplata i usluge > EDUS-INFO - Česta pitanja (FAQ)
 

EDUS-INFO - Česta pitanja (FAQ)

Česta pitanja

1.Kome je namijenjen portal EDUS-INFO?
2.Koje su glavne prednosti portala EDUS-INFO?
3.Kao pravniku, kako mi upotreba portala EDUS-INFO može pomoći u mojem radu?
4.Kako da si omogućim pristup do sustava?
5.Koliko vrijedi jedan bod? Kako funkcionira sustav bodovanja?
6.Smijem li, kao pretplatnik, pristupiti većem broju dokumenata od ugovorenog i što ako prekoračim mjesečnu kvotu od 2500 bodova?
7.Raspolažete li samo propisima koji su trenutno na snazi?
8.Pružate li uslugu davanja pravnih savjeta?
9.Računa li se posebno svako pojedino otvaranje određenog dokumenta, primjerice ako nekoliko puta za redom otvorim jedan te isti zakon, znači li to da sam svaki put potrošio 150 bodova?
10.Na koji način mogu pregledati svoju potrošnju?
11.Na koji način mogu otkazati svoj pretplatnički ugovor?
12.Nakon što prekinem pretplatu, kada bih ponovno poželio postati pretplatnik, moram li opet platiti pristupninu?
13.Je li moguće primiti informaciju o naknadnim izmjenama konkretnog zakona koji me zanima?
14.Postoji li kod vas mogućnost ispisa traženih dokumenata odnosno narudžbe tiskanih dokumenata putem pošte?
15.Mogu li vam se i na koji način obratiti ako budem imao pitanja ili teškoća glede korištenja sustava EDUS-INFO?

Kome je namijenjen portal EDUS-INFO?

Portal EDUS-INFO objedinjuje međusobno povezane zbirke pravnih, poslovnih i drugih aktualnih sadržaja. Namijenjen je svim stručnjacima koji su aktivni u području odgoja i obrazovanja i svima ostalima kojima su potrebne pouzdane pravne informacije.

Koje su glavne prednosti portala EDUS-INFO?

  • sustavno uređeni pravni sadržaji
  • najveći broj poveznica između srodnih dokumenata (zakonodavstvo, sudska praksa, stručna mišljenja i članci)
  • ažurnost i visoka kvaliteta
  • stručnost i pouzdanost
  • jednostavan pristup i učinkovito traženje informacija
  • preglednost smisleno povezanih sadržaja
  • stalna korisnička pomoć.

Kao pravniku, kako mi upotreba portala EDUS-INFO može pomoći u mojem radu?

Prednost portala EDUS-INFO pred konkurencijom je upravo u elektroničkom prikazu zakona, podzakonskih propisa i međunarodnih ugovora koji su povezani, kako među sobom tako i sa sudskom praksom, stručnim člancima te drugim informacijama u bazi podataka koji se odnose na traženu tematiku. To znači da više nema zamornog listanja i traženja odgovora u različitim tiskanim publikacijama.

Kako da si osiguram pristup do sustava?

Jednostavno, otvorite stranicu Isprobaj EDUS-INFO i registrirajte se za dobivanje probne lozinke ili otvorite stranicu Naruči EDUS-INFO te sklopite pretplatnički ugovor.

Koliko vrijedi jedan bod? Kako funkcionira sustav bodovanja?

Upotreba bodova vezana je uz korisničko ime, a bodove obračunavamo u mjesečnim obračunskim razdobljima.

Broj bodova predstavlja vrijednost pregledanih dokumenata, koji nisu javno dostupni i nalaze se u dijelu portala do kojeg se pristupa isključivo korisničkim imenom i lozinkom portala EDUS-INFO.

Cjenik za pojedinu vrstu dokumenta možete vidjeti u rubrici o uslugama i cijenama.

Smijem li, kao pretplatnik, pristupiti većem broju dokumenata od ugovorenog i što ako prekoračim mjesečnu kvotu od 2500 bodova?

U mjesečnu pretplatu usluge EDUS-INFO ubrajaju se dokumenti koji se nalaze u dijelu portala EDUS-INFO dostupnom uz korisničko ime i lozinku. Pretplata uključuje pristup dokumentima do 2500 bodova mjesečno.

Korištenje dokumenata preko ugovorene količine obračunava se po broju bodova po dokumentu. Primjerice, ako nakon iskorištenih 2500 bodova u tekućem mjesecu pristupite još jednom stručnom članku čija je vrijednost 50 bodova, platit ćete dodatnih (50 * cijena boda) kn bez PDV-a.

Raspolažete li samo propisima koji su trenutno na snazi?

Posjedujemo arhivu tiskanih izdanja propisa od 1972. godine, a u mogućnosti smo, na zahtjev, dostaviti i tekst propisa iz ranijeg godišta, neovisno o tome je li taj propis još uvijek na snazi.

Pružate li uslugu davanja pravnih savjeta?

Budući da je temeljna zamisao Portala EDUS-INFO dostupnost međusobno povezanih korisnih pravnih sadržaja, savjeti su uglavnom usmjereni na upućivanje korisnika na propise koji ih, prema upitu, zanimaju.

Računa li se posebno svako pojedino otvaranje određenog dokumenta, primjerice ako nekoliko puta za redom otvorim jedan te isti zakon, znači li to da sam svaki put potrošio 150 bodova?

Ne. Pojedini dokument, primjerice jedan određeni zakon, unutar 24 sata može se otvarati neograničeni broj puta i u tom razdoblju njegova je vrijednost samo 150 bodova. No, poveznice i objave unutar toga zakona, obračunavaju se kao zasebni dokumenti.

Na koji način mogu pregledati svoju potrošnju?

Kako biste pregledali trenutno stanje na korisničkom računu, nakon prijave slijedite ove poveznice na portalu: MOJ EDUS-INFO > Stanje na računu.

Na koji način mogu otkazati svoj pretplatnički ugovor?

Kao ugovorna strana možete otkazati Vaš pretplatnički ugovor.

Pri tome pretplatnički odnos prestaje zadnji dan u mjesecu u kojem ste nam priopćili otkaz, ako ste nam obavijest o otkazu uručili zaključno do 20. dana u mjesecu; te zadnji dan u sljedećem mjesecu koji slijedi iza mjeseca u kojemu ste uručili otkaz, ako je obavijest o otkazu uručena nakon 20. dana u mjesecu.

Otkaz pretplatničkog ugovora s Vaše strane nije moguć prije isteka roka od 3 mjeseca od dana sklapanja ugovora o zasnivanju pretplatničkog odnosa.

Nakon što prekinem pretplatu, kada bih ponovno poželio postati pretplatnik, moram li opet platiti pristupninu?

Jednom kada postanete korisnik usluga EDUS-INFO, Vaši podaci ostaju u našoj bazi korisnika te ne trebate ponovno plaćati pristupninu pri naknadnim pretplatama za neki naš paket usluga. Pristupnina se plaća samo za prvo korisničko ime pri zasnivanju ugovora o pretplatničkom odnosu.

Nije moguć prijenos korisničkog imena na pravne sljednike pretplatnika. Oni moraju, u slučaju pravnog sljedništva, sklopiti novi ugovor o zasnivanju pretplatničkog odnosa i platiti pristupninu za prvo naručeno korisničko ime (i zaporku).

Je li moguće primiti informaciju o naknadnim izmjenama konkretnog zakona koji me zanima?

O svim važnijim izmjenama propisa, naše ćemo korisnike redovito obavještavati putem našeg newslettera.

Među svoje odabrane poveznice na portalu: MOJ EDUS-INFO > Odabrane poveznice/Favorites – korisnici mogu uvrstiti one propise koji ih zanimaju i pratiti njihove promjene. Promjene propisa također se mogu pratiti i kroz vremensku ljestvicu.

Postoji li kod vas mogućnost ispisa traženih dokumenata odnosno narudžbe tiskanih dokumenata putem pošte?

Naša je usluga ponajprije orijentirana na davanje pristupa dokumentima u elektroničkom obliku, no ako bi se kod pojedinog korisnika za to ukazala potreba, traženi dokument dostavili bismo mu i u tiskanom izdanju.

Mogu li vam se i na koji način obratiti ako budem imao pitanja ili teškoća glede korištenja sustava EDUS-INFO?

Mi, kao pružatelji usluge, tijekom našeg radnog vremena (pon.-pet., od 8.00 do 16.00h), Vama, kao korisniku portala EDUS-INFO, osiguravat ćemo stalnu besplatnu tehničku i sadržajnu podršku pri korištenju portala putem telefona, telefaksa ili elektroničke pošte.

 
 
 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite