Dnevne novosti

Potpisan ugovor za obuku državnih službenika za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a

14.12.2018 07:00 ZAGREB, 13. prosinca 2018. (Hina) - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt kojim će se financirati obuka državnih službenika za hrvatsko predsjedanje Vjećem Europske unije u prvoj polovici 2020. potpisan je u četvrtak, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 
Ugovor za sredstva za projekt  „Unaprjeđenje znanja, vještina i stručnih kompetencija državnih i javnih službenika za zastupanje nacionalnih interesa i usuglašavanje zakonodavnih prijedloga u tijelima EU“ potpisali su ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. 

Projekt je s 85 posto iznosa sufinanciran europskim novcem iz Europskog socijalnog fonda, ukupna vrijednost mu je 7,237,264 kune, te će obuhvatiti 800 državnih i javnih službenika. Riječ je o najvećem do sada projektu te vrste za obuku državnih i javnih službenika, stoji u priopćenju. "Prvo hrvatsko predsjedanje Europskom unijom za državnu upravu će biti najveći i najsloženiji zadatak u posljednjih dvadesetak godina, a danas potpisan ugovor biti će snažan alat za trajno osnaživanje državnih službenika", zaključuje se u objavi ministarstva.