Dnevne novosti

Za program malih komunalnih akcija u Rijeci 10 milijuna kuna

05.04.2017 07:15 RIJEKA, 4. travnja 2017. (Hina), U okviru programa malih komunalnih akcija u Rijeci, za koji se svake godine u gradskom proračunu osigurava oko 10 milijuna kuna, iz riječke Gradske uprave u utorak su pozvali građane da predlože projekte uređenja komunalne infrastrukture na području svojih mjesnih odbora.
Program malih komunalnih akcija u Rijeci provodi se od 2004., s ciljem podizanja kvalitete života građana u gradskim četvrtima kroz komunalne radove i uređenje prema njihovim prijedlozima.

Građani do 21. travnja mogu predlagati različite komunalne zahvate u svojim četvrtima, kao što su izgradnja dječjih igrališta, uređenje zelenih površina, parkirališta, postavljanje autobusnih čekaonica ili tijela javne rasvjete, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, uređenje kolnika, nogostupa, prometne signalizacije i tehničkih elemenata cesta, sanacija divljih deponija i drugo.

Osim u programu malih komunalnih akcija, u Rijeci je sudjelovanje građana u planiranju gradskog proračuna omogućeno i kroz Riječki program lokalnog partnerstva te kroz edukativnu proračunsku online igru Proračun.