Dnevne novosti

MUP nastavlja projekt mobilnog šalterskog ureda

17.02.2016 07:30 ZAGREB, 16. veljače 2016. (Hina), Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak da se nastavlja provoditi projekt "Mobilni šalterski ured" namjenjen građanima u udaljenim i lošije prometno povezanim krajevima te starijim i nemoćnim osobama, kao i svim ostalim građanima koji, bliže vlastitom domu, žele obaviti upravne poslove.

Zahvaljujući šalterskom vozilu građani mogu obaviti sve na jednom mjestu - od predaje zahtjeva do podizanja isprava koje izdaje MUP. Građani u tim mobilnim uredima mogu obaviti upravne poslove i poslove prijave (prebivalište i boravište), osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i registracije vozila. Vozilo dolazi i do osoba kojima je dolazak do policijske postaje otežan, kao i do osoba smještenih u ustanovama za socijalnu skrb, a obilazi i slabo naseljena mjesta, otoke i mjesta gdje dolazi do preopterećenja kapaciteta za šaltersko poslovanje.

U MUP-u ističu i da su zbog pružanja što kvalitetnije usluge i olakšavanja provođenja upravnih poslova osigurali kofer s opremom za mobilne urede. Kao i šalterskim vozilom, koferom za obavljanje upravnih poslova omogućeno je obavljanje poslova prijavništva, matičnog broja građana, osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i registracije vozila. Sve potrebne uplate moguće je obaviti gotovinskim plaćanjem, a građanima se savjetuje da sa sobom ponesu i fotografije za izradu dokumenata.

Raspored mobilnih šalterskih ureda po policijskim upravama dostupan je na internetskoj stranici: http://www.mup.hr/UserDocsImages/topvijesti/2016/veljaca/plan_mobilni_2.pdf, izvijestio je MUP koji poziva građane da iskoriste mogućnost rješavanja upravnih poslova bliže svom domu.