Dnevne novosti

Vlada glavnim državnim rizničarem imenovala Antu Matijevića

27.07.2020 07:10 ZAGREB, 24. srpnja 2020. (Hina) - Na zatvorenom dijelu današnje, prve sjednice, Vlada je glavnim državnim rizničarem imenovala Antu Matijevića, koji je imenovan i novim nacionalnim dužnosnikom za ovjeravanje. 
Prethodno je razriješen dosadašnji vršitelj dužnosti nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje Stipe Župan, priopćeno je iz Vlade RH.

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 23. srpnja 2020., razriješena je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dr. sc. Nikolina Brnjac. Na osobni zahtjev razriješeni su državni tajnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić i prof. dr. sc. Branka Ramljak. Na osobni zahtjev razriješena je i pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Lidija Kralj.

Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je utvrdila prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, nije u mogućnosti objaviti cjelovit materijal te točke označene stupnjem tajnosti "ograničeno".

Donesene su i odluke o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je, navodi se u priopćenju iz Vlade, nisu u mogućnosti objaviti.