Dnevne novosti

Podignuta optužnica u aferi Uljanik

26.03.2020 07:15 RIJEKA, 25. ožujka 2020. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu u aferi Uljanik, izvijestilo je tužiteljstvo ne navodeći imena optuženih 12 osoba i jedne tvrtke.
Optužene terete za zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a jednog okrivljenika i zbog subvencijske prijevare, objavilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Protiv tvrtke koja je poslovala s Uljanikom optužnica je podignuta zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i subvencijske prijevare.

U akciji Uljanik, krajem ožujka prošle godine privedeno je 12 osoba - bivši predsjednici uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda i Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić.

Istražni zatvor od 30 dana određen je za Rossandu, Brgića, Pavletića, Percana, Kranjca i Grpca, dok su se ostali branili sa slobode.