Dnevne novosti

Sabor u četvrtak o povjerenju ministru zdravstva Kujundžiću

11.10.2018 07:25 SABORNICA

ZAGREB, 10. listopada 2018. (Hina), Na dnevnom redu Hrvatskog sabora u četvrtak je oporbeni prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Kujundžiću krajem rujna je u saborsku proceduru uputio 31 oporbeni zastupnik iz redova SDP-a, Mosta, HSS-a i Živog zida pobrojavši čak 52 razloga zbog kojih smatraju da Kujundžić više ne može obnašati dužnost ministra zdravstva.

Oporbeni zastupnici optužili su Kujundžića da nije ništa napravio ili nije napravio dovoljno u djelatnosti hitne medicine, primarne zdravstvene zaštite, preventivne medicine, na području financiranja i organizacije zdravstva, te u odnosu na bolnički zdravstveni sustav.

Vlada se kroz 26 odgovora očitovala na oporbene navode te ih sve odbacila kao neosnovane i neutemeljene.Prije rasprave o povjerenju Kujundžiću zastupnici će raspravljati o prijedlogu zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti, kao i prijedlogu izmjena zakona o zaštiti okoliša.

Prijedlogom zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti se, uz ostalo, uređuje organizacija javnih knjižnica te propisuju način i uvjeti njihovog osnivanja, kao i status privatnih knjižnica i knjižnica vjerskih zajednica.Izmjenama zakona o zaštiti okoliša prestaje s radom 1. siječnja 2019. godine Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, čije će poslove i službenike preuzeti Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.