Dnevne novosti

Adria Media Zagreb u stečaju, dosadašnji dug oko 950.000 eura

14.03.2024 08:00 ZAGREB, 13. ožujka 2024. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečaj nad Adria Medijom Zagreb, bivšim nakladnikom story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr od koje su vjerovnici u predstečaju potraživali oko 950.000 eura.

Stečaj je otvoren 5. ožujka na ročištu nakon kojeg je bio odbačen prijedlog Fine za otvaranjem stečaja zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 341.401 eura. U predstečaju te tvrtke prošle godine bilo je doneseno i rješenje o utvrđenim i osporenim tražbinama tvrtke od koje vjerovnici potražuju nešto više od 950.000 eura.

Najviše – 592.360 eura, potražuje tiskarska - tvrtka iz Svete Nedelje – Radin Print, a slijedi Mondo INC Zagreb koja kao tvrtka nasljednik Adria Medije Zagreb potražuje 94.907 eura.

"Nedvojbeno je da bez suglasnosti najvećeg vjerovnika Radin print d.o.o. ne može doći do prihvaćanja plana restrukturiranja", isticalo se u sudskom rješenju. Sud je zaključio kako je ''očito da najveći vjerovnik koji bi mogao spriječiti donošenje plana restrukturiranja ne podupire nastavak pregovora o planu restrukturiranja'' te da dužnik zbog blokade računa nije u mogućnosti ispunjavati svoje zakonske obveze. Stoga su, prema sudskom rješenju, bili ostvareni uvjeti za obustavu predstečajnog postupka i otvaranje redovnog stečaja.

Sudska odluka je uslijedila nakon što je krajem prošle godine Vijeće za elektroničke medije ispisalo iz Upisnika pružatelja elektroničkih usluga Adria Mediju Zagreb kao nakladnika story.hr, sensa.story.hr i roditelji.story.hr te je kao novog nakladnika ovih izdanja upisalo Mondo INC Zagreb d.o.o., tvrtku koju je osnovao Mondo INC Beograd d.o.o, registriran u Srbiji.

Osnivač Mondo INC Zagreb jest Privredno društvo za obezbeđivanje prava i distribuciju audio-vizualnih proizvoda MONDO INC d.o.o. Beograd registriran na adresi Obilićev venac 4, a kao direktor je istaknut Radomir Petrović koji je i predsjednik uprave portala Euroactiv.hr. pokrenutog u veljači prošle godine.

Zaključno, Adria Media Zagreb i njezin nasljednik Mondo INC Zagreb bile su registrirane su na istoj adresi - Oreškovićeva ulica 6H u Zagrebu, da bi Mondo INC Zagreb sredinom prošlog mjeseca prijavio novu adresu u zagrebačkoj Banjavčićevoj ulici.