Iz obrazovanja

Od 21. do 31. kolovoza u Orahovici se održava 19 Ljetna škola mladih

17.08.2022 15:52 OSIJEK, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije organizira 19. Ljetnu školu mladih, koja se u Orahovici održava od 21. do 31. kolovoza, a okupit će 79 sudionika s područja županije, te goste iz Slavonskog Broda, Sombora, Novog Sada i Tuzle.
Program Ljetne škole mladih na konferenciji za novinare predstavio je ravnatelj  osječko-baranjskog Crvenog križa Goran Latković navodeći kako je prilagođen potrebama značajnim za zajednicu, kao i dijelovima gdje je potrebno jačanje dodatnih kapaciteta. Ove godine se nastavlja s edukacijom iz prve pomoći, pripremom u djelovanju kod katastrofa i kriznim situacijama, kazao je Latković. Dodao je kako su u program vraćeni preventivni programi o trgovanju ljudima, aktivnog uključivanja u  suzbijanju klimatskih promjena i realističnog prikaza ozljeda za uvježbavanje ekipa prve pomoći i onih ekipa koje djeluju u kriznim situacijama. Najavio je sudjelovanje mladih iz šest gradskih i jednog općinskog društva s područja županije, čime se ostvaruje zacrtani cilj stalnog podizanja razine kvalitete provedbe programa u svim dijelovima županije.

Osnovni cilj Ljetne škole je da mladi koji se educiraju na odabranim programima svoje znanje šire dalje u lokalnoj zajednici, osnovnim i srednjim školama, po vrtićima i fakultetima, zaključio je Latković. I ovogodišnja Ljetna škola mladih održava se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije. Dožupan Josip Miletić čestitao je 100. obljetnicu kontinuiranog djelovanja mladih u Crvenom križu u Hrvatskoj te najavio i daljnju potporu radu Ljetne škole mladih. I u narednom razdoblju nastavit ćemo financijski podupirati vrijednosti rada mladih i Crvenog križa, a ova škola, osim što doprinosi novim snagama doprinosi i dobrom funkcioniranju gradskih i županijske organizacije Crvenog križa, poručio je Miletić.