Iz obrazovanja

Bogat program "Ljeta u Trešnji"

20.06.2022 11:12 ZAGREB, 20. lipnja 2022. (Hina) - Zagrebačko kazalište Trešnja od 25. do 29. lipnja priprema bogat program za djecu Ljeto u Trešnji u sklopu kojega će posjetitelji moći sudjelovati u edukativnim i zabavnim radionicama, pogledati predstavu "Ježeva kućica",  a održat će se i promocije knjiga te aukcija kazališnih kostima.
Ljeto u Trešnji počinje u subotu, 25. lipnja u 17 sati izložbom dječjih akrilnih radova "Slikom recikliram" u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu koja je provela taj ekološki-kreativni projekt na potresom pogođenom području općine Topusko. Svakoga dana u 18,30 djeca će moći pogledati predstavu "Ježeva kućica", u režiji Helene Petković, a nakon predstave posjetitelje očekuje zanimljiv program u ljetno uređenom dvorištu kazališta Trešnja, najavljuju iz kazališta. Svoje knjige i slikovnice za djecu predstavit će Zoran Pribičević, Sanja Pilić, Silvija Šesto i Jelena Veljača, kojima će djeca moći postavljati pitanja i fotografirati se. I z Trešnje najavljuju da će se i ovom prigodom održati aukcija unikatnih kazališnih kostima iz predstava koje više nisu na repertoaru.

Bit će organiziran i facepainting pa će djeca moći na licu ili rukama dobiti oslikanu svoju najdražu životinju, lik iz crtića ili motiv po želji, a u suradnji s Ustanovom Zagreb film posjetitelji će svakoga dana u 21 sat moći pogledati neki od kultnih hrvatskih crtanih filmova, "Balthazar", "Mali leteći medvjedići" i "Surogat". Osim vanjskog programa, u kazalištu će se održavati i prigodne radionice – Ljetni kazališni kamp koji u pet dana održavanja objedinjuje dramske, baletne, kreativne radionice, interpretacijsku turu Skriveno blago kazališta, posjet rasvjetnoj kabini te predstavu "Ježeva kućica" i jednodnevnu STEAM radionicu Ježurka u subotu, 25. lipnja. Ulaz je slobodan, jedino na vrijeme treba kupiti ulaznice za "Ježevu kućicu", napominju iz Trešnje.