Iz obrazovanja

Vinkovci nabavili 30 edukativnih dječjh setova za odvajanje otpada

25.05.2022 14:12 VINKOVCI, 25. svibnja 2022. (Hina) - Gradske vlasti Vinkovaca nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla/komposta koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koji će se podijeliti vrtićima i školama te postaviti uz dječja igrališta u gradu, najavljeno je u srijedu.
Edukativni setovi za odvajanje otpada bit će podijeljeni idućih dana. Cilj nam je djecu od malih nogu usmjeravati u smjeru „zelenih Vinkovaca“. Nabavkom i postavljanjem edukativnih spremnika u vrtićima, školama i kod dječjih igrališta želimo osigurati našim najmlađima priliku da na zabavan način nauče kako pravilno odvajati otpad, ali i zašto je važno recikliranje i zaštita okoline u kojoj svakodnevno provode svoje vrijeme u igri“, poručuju iz Grada Vinkovaca. Kako bi najmlađi stanovnicu grada na Bosutu bili educirani o brizi za okoliš kroz pravilno odvajanje otpada, polaznici vinkovačkih dječjih vrtića u sklopu podrške humanitarnoj akciji “Ubaci čep za skupi lijek!” skupljala su čepove koje tijekom ovoga tjedna donose i predaju u reciklažnom dvorištu vinkovačke komunalne tvrtke Nevkoš.

„Osim što čine dobro djelo sudjelujući u humanitarnoj akciji, vrtićarci ovdje imaju priliku pogledati cjelokupan postupak odlaganja i razvrstavanja otpada, mogu saznati gdje se odlaže bio otpad, kakve koristi od njega kasnije imaju biljke i slično", rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, koji je u srijedu sa skupinom vrtićaraca posjetio reciklažno dvorište Nevkoša. Istaknuo je kako je cilj same humanitarne akcije na ekološki prihvatljiv način prikupiti plastične čepove i poslati ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja će njihovom prodajom pribaviti novac za liječenje i omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financirati potrebne lijekove i medicinska pomagala oboljelima. Nakon što je predao veliku kutiju punu čepova koje su prikupili djelatnici gradske uprave, Romić je sudjelovao u edukativnim aktivnostima i u obilasku reciklažnog dvorišta zajedno s mališanima kojima su predstavljeni i dječji edukativni spremnici koje je Grad Vinkovci osigurao kroz projekt „Nabava komunalne opreme u gradu Vinkovcima“.