Iz obrazovanja

U Karlovačkoj županiji zbog covida dvije škole prešle na nastavu online

24.01.2022 14:38 KARLOVAC, 24. siječnja 2022. (Hina) - U Karlovačkoj županiji od ponedjeljka su škole u Bosiljevu i Dugoj Resi prešle na online nastavu, ukupno je 472 učenika osnovnih i srednjih škola zaraženo covidom, a 2164 njih je u samoizolaciji, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.
U osnovnim školama u Karlovačkoj županiji 308 je učenika pozitivnih na koronavirus, što je 26 više nego u petak, te je sada u samoizolaciji 1597 osnovnoškolaca. Oboljelo je i 76 školskih zaposlenika.Pozitivno je i 164 srednjoškolaca, što je sedam više nego u petak, pa je 567 njih u samoizolaciji. U srednjim školama zaraženo i 28 zaposlenika. Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je Hini kako je procjena Stožera da je, bez obzira na velik broj zaraženih učenika i nastavnika, situacija u najvećem broju škola još uvijek takva da mogu raditi, a da su na "C" model nastave, dakle na daljinu, prešle samo škole u Bosiljevu i Dugoj Resi. Županijska pročelnica za školstvo Marija Ščulac pojasnila je da su u dugoreškoj školi "Vladimir Nazor" na online nastavi samo učenici viših razreda, a da su u Bosiljevu na tom modelu i viši i niži razredi, jer je uz učenike u samoizolaciji i znatan broj nastavnika.

"Sve je dogovoreno u konzultaciji s epidemiolozima i nadamo se da će nastava na daljinu potrajati samo ovaj tjedan", rekla je Šćulac.  Inače, ukupan broj novooboljelih u županiji nije poznat jer u posljednjih 24 sata nije bilo testiranja, a prema izvješću karlovačke policije, 601 osoba je u samoizolaciji, u što nisu ubrojani učenici jer je samo njih 2164. Bolnički se liječi 61 covid pozitivna osoba, i to 29 u karlovačkoj bolnici, 15 u ogulinskoj i 17 u Dugoj Resi. Na respiratoru su četiri osobe.U Karlovačkoj županiji dosad 26.881 osoba oboljela od covida, a 731 je umrla.