Iz obrazovanja

Uloženo 14 milijuna kuna za jednosmjensku nastavu u školi u Velikom Bukovcu

19.01.2022 07:50 VELIKI BUKOVEC, 18. siječnja 2022. (Hina) - Rekonstrukcijom i uređenjem dijela zgrade Osnovna škola Veliki Bukovec dobila je, među posljednjima u Varaždinskoj županiji, uvjete za organizaciju jednosmjenske nastave i produženog boravka, a investicija je vrijedna 14 milijuna kuna.
Osnovna škola Veliki Bukovec u 17 razrednih odjela ima 232 učenika s područja dviju općina - Velikog i Malog Bukovca, koje su projekt financirale po 1,75 milijuna kuna, a 10 i pol milijuna kuna uložila je Varaždinska županija.Nove prostorije – šest učionica, kuhinja, blagovaonica, školska knjižnica, kabineti i školska zbornica uređeni su u trodijelnoj dvorani čija je gradnja počela 1994. godine i nije završena. Sada škola ima uređenu manju dvoranu i dodatni prostor za nastavu. Varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je obišao školu, istaknuo je obrazovanje kao jedan od prioriteta Varaždinske županije kroz gradnju sustava jednakih šansi, od programa centara za talente u dječjim vrtićima, preko dogradnje škola za jednosmjensku nastavu, do izgradnje regionalnih centara izvrsnosti. Investicije su na razini 411 milijuna kuna, a Stričak je posebno istaknuo dvije.

„Radi se o umjetničko-odgojnom centru u sklopu Glazbene škole Varaždin, vrijednosti 110 milijuna kuna, i Europskom centru za darovite u sklopu dvorca Šaulovec, vrijednosti 25 milijuna kuna“, rekao je varaždinski župan te dodao da je u planu izgradnja devet sportskih dvorana u školama te dogradnja tri osnovne i tri srednje škole.Od šest novih učionica Osnovne škole Veliki Bukovec jedna je informatička, za učenike od prvog do četvrtog razreda. Zahvaljujući financijskoj pomoći Varaždinske županije, nove su učionice opremljene interaktivnim pločama, istaknula je ravnateljica te škole Željka Marković Bilić. Načelnik Općine Velikog Bukovca Franjo Vrbanić izrazio je zadovoljstvo što su u tri godine s Varaždinskom županijom uspjeli prenamijeniti nezavršenu dvoranu u prostor koji učenicima omogućuje produženi boravak. Načelnik Općine Malog Bukovca Darko Marković najavio je uređenje okoliša škole čime bi cijeli prostor bi ugodniji za boravak učenika i rad djelatnika.