Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
EDUS-INFO > EDUS-INFO - Korištenje kolačića
 

EDUS-INFO - Korištenje kolačića

Izjava o zaštiti privatnosti

Kolačići

Što su kolačići? Kolačići su malene datoteke koje internetska stranica stvara kad je posjetite te ih sprema na vaše računalo. U kolačićima su spremljene postavke za internetsku stranicu, veličina slova, jezik, itd. Postoje dvije vrste kolačića: Kolačići prve osobe, dakle internetske stranice na kojoj se nalazite, te kolačići trećih osoba, koji su kreirani od stranih internetskih stranica koje na stranici na kojoj se nalazite imaju uključene razne sadržaje (oglasi, analize, društvene mreže).


Naša internetska stranica koristi sljedeće kolačiće:

Privremeni kolačić se stvara kada otvorite našu naslovnu stranicu. Privremeni kolačić se koristi za pohranu informacija poput odabira jezika, kartice na kojoj se nalazite, veličinu slova, itd. Privremeni kolačić se briše čim zatvorite karticu web preglednika.

Trajni kolačići omogućavaju da internetska stranica upamti vaše osobne postavke za dulje vremensko razdoblje (vaše postavke o kolačićima, veličinu slova, itd.). Trajni kolačić se sprema na određeno vrijeme. Po isteku određenog vremena trajni kolačić se briše i morate ponoviti određene korake (ponovna potvrda o korištenju kolačića, ponovno podešavanje veličine slova, itd.).

Kolačići trećih osoba koriste se za razne online analize, online oglašavanje, društvene mreže itd.


Isključivanje kolačića
Postavke za kolačiće možete pratiti i izmijeniti u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića odaberite web preglednik koji koristite:

Ako isključite kolačiće, možete onemogućiti određene funkcionalnosti internetske stranice.

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite