Dnevne novosti

Tijekom vikenda u Zagrebu 682 prometna prekršaja

04.08.2020 07:30 Policija

ZAGREB, 3. kolovoza 2020. (Hina) - Zagrebačka policija zabilježila je tijekom proteklog vikenda 682 prometna prekršaja, od čega 37 slučajeva vožnje u alkoholiziranom stanju, 360 prekršaja nepropisne brzine, 66 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 50 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

U preventivno represivnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača na području PU zagrebačke zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 152 ostalih prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u subotu kod 48-godišnjaka koji je sudjelovao u prometnoj nesreći na raskrižju Gajeve i Tesline ulice, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,5 promila alkohola.

Prilikom provođenja akcije, šest osoba je odvedeno na triježnjenje, a četiri osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Kod devet vozača je utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,5 promila, a zbog vožnje u pijanom stanju evidentirana su četiri mlada vozača, precizirala je zagrebačka policija.

Tijekom provedbe akcije testirane su tri osobe na drogu, a u sva tri slučaja test je bio negativan.