Dnevne novosti

Državno odvjetništvo tuži Savez izviđača Zagreb i traži njihovo iseljenje

29.07.2020 07:35 ZAGREB, 28. srpnja 2020. (Hina) - Državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je tužbu protiv Saveza izviđača Zagreb kojom se traži njihovo iseljenje iz prostora u zagrebačkoj Klaićevoj ulici te predaju tog prostora u državni posjed u roku od osam dana pod prijetnjom ovrhe.
Tužba je uslijedila nakon neuspješnog mirnog rješavanja spora pokrenutog u siječnju, a na temelju zahtjeva u kojem je država predlagala mirno rješenje spora zbog bespravnog korištenja nekretnine. Od Saveza izviđača Zagreb tražilo se da prizna zahtjev za mirno rješavanje spora, da se isele i predaju poslovni prostor ''slobodan od svih stvari i osoba u posjed Republici Hrvatskoj''.

Prema rješenju zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove iz travnja 2014. država je utvrđena kao vlasnik cjelokupnog prostora koji su izviđači koristili u zagrebačkoj Klaićevoj ulici 42, a prema tužbi koristili su ga u ''cijelosti bez da su s vlasnikom regulirali uvjete korištenja''.Kako ističe Državno odvjetništvo, izviđači su odbili dobrovoljno iseliti, a slijedom svega toga podnijeli su tužbu zagrebačkom Trgovačkom sudu.