Dnevne novosti

Plenković objavio imena ministara

21.07.2020 07:15 ZAGREB, 20. srpnja 2020. (Hina) - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak popodne nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a objavio je imena ministara u novoj vladi koje će imati 18 članova.
Nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Plenković  je  u izjavi novinarima  predstavio imena ministara u novoj vladi. ''Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program vlade se finalizira i bit će predstavljen uskoro. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prošle vlade prelaze u Sabor", rekao je Plenković. 

Premijer  je objavio da će ministar branitelja biti Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  financija Zdravko Marić, turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije  Nataša Tramišak, znanosti i obrazovanja  Radovan Fuchs.

Ministar gospodarstva i održivoga razvoja bit će Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine - Darko Horvat, ministar obrane  Mario Banožić, ministar uprave i pravosuđa - Ivan Malenica, ministra rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike - Josip Aladrović.  

Ministrica kulture i medija bit će Nina Obuljen Koržinek, vanjskih poslova - Gordan Grlić Radman, zdravstva - Vili Beroš, ministrica poljoprivrede - Marija Vučković, ministar mora, prometa i infrastrukture - Oleg Butković.

Vlada će imati 18 članova, četiri potpredsjednika, Tomu Medveda, Davora Božinovića, Zdravka Marića i Borisa Miloševića, rekao je Plenković.