Dnevne novosti

Objavljena namjera davanja dvije televizijske i deset radijskih frekvencija

07.07.2020 07:20 ZAGREB, 6. srpnja 2020. (Hina) - Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je u ponedjeljak namjeru davanja koncesija za slobodne televizijske frekvencije za grad Šibenik i dio Dubrovačko-neretvanske županije na rok od deset godina, kao i za deset radijskih koncesija diljem Hrvatske.
Obavijest o namjeri davanja radijske koncesije odnosi se, između ostaloga, i na zapadni dio Zagreba, grad Zaprešić, općine Brdovec i Pušća te šire područje Karlovca uključivši i Dugu Resu, Ozalj i Jastrebarsko te okolne općine. Davanje radijskih koncesija planirano je i za područja Dubrovačko-neretvanske i Primorske-goranske županije, gradove Ilok i Virovitica te općine Blato, Marija Bistrica, Zlatar Bistrica, Konjščina, Pitomača i Maruševec.

Davanje radijskih koncesija planirano je na rokove od devet do jedanaest godina. Rok za podnošenje ponude za koncesije je trideset dana od objavljivanja obavijesti, a Vijeće za  elektroničke medije (VEM) će u roku od deset dana od isteka natječajnog roka obavijestiti sve podnositelje ponuda o danu, vremenu i mjestu održavanja sjednice na kojoj će biti javno otvorene ponude podnesene u natječajnomu roku.

Odluku o davanju koncesija Vijeće će donijeti u roku od 30 dana od dana javnog otvaranja ponuda, ističe se u obavijesti AEM-a.