Dnevne novosti

Ukinute e-Propusnice za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije

20.04.2020 07:10 ZAGREB, 19. travnja 2020. (Hina) - Nacionalni stožer civilne zaštite ukinuo je u nedjelju mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, što znači da se njihovi stanovnici unutar tih područja mogu kretati bez e-Propusnica.
Tu odluku Nacionalni stožer CZ donio je s obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju glede epidemije koronavirusa, a e-Propusnica potrebna je samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, priopćili su večeras iz Grada i Županije.

"Iako e-Propusnice više nisu potrebne pozivamo sve stanovnike na odgovornost te da se, kao i do sada, kreću samo u slučaju potrebe te da i dalje prate upute Nacionalnog stožera, a sve s ciljem sprečavanja širenja COVID-19", istaknuli su iz Županije.Županijski stožer civilne zaštite zahvalio se Nacionalnom stožeru na promptnoj reakciji, kao i Gradu Zagrebu i njihovom Stožeru na suradnji.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije danas izvijestio je da je deset županija zatražilo potpuno ukidanje kretanja s e-Propusnicama na njihovom području te da su Grad Zagreb i Zagrebačka županija zatražili da se njihova područja spoje u tom kontekstu. Većina zahtjeva je već potpisana.