Dnevne novosti

Sustav informiranja građana dodatno olakšava komunikaciju Grada Bjelovara s građanima

30.10.2019 07:15 ZAGREB, 29. listopada 2019. (Hina) - Grad Bjelovar predstavio je u utorak Sustav informiranja građana (SIG), digitalni servis za ubrzavanje procesa obrade i praćenja predmeta koje su građani predali, a putem kojega u svakom trenutku mogu doznati stupanj riješenosti svog predmeta.
Riječ je o suvremenom informatičkom rješenju tvrtke Libusoft Cicom, a aplikaciju Sustava građani mogu pronaći na internetskim stranicama Grada Bjelovara kojoj pristupaju vlastitim PIN-om, a njega dobivaju u Pisarnici Gradske uprave.Sustav je, kako se navodi u priopćenju Grada Bjelovara, dostupan putem računala, tableta ili mobilnog uređaja, a sve informacije se generiraju u realnom vremenu.

"Ovo je je još jedan korak naprijed u digitalnom razvoju Bjelovara i još većoj otvorenosti prema građanima koji imaju pravo znati kako radi Gradska uprava i na kojem je stupnju obrade njihov predmet. U svakom trenutku, nakon što ukucaju PIN koji dobivaju pri urudžbiranju predmeta, moći će vidjeti kod kojeg je službenika i što se napravilo do tog trenutka. Meni, kao gradonačelniku, to daje još veći uvid u rad zaposlenika", poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovar je prije nešto više od mjesec dana predstavio projekt 'Bjelovar – prvi hrvatski digitalni grad' kojim je predočen višemjesečni rad na internim te radnim procesima prema građanima. Gotovo svakodnevno implementiraju se i automatiziraju novi procesi kojima se pridonosi većoj učinkovitosti Gradske uprave te transparentnosti.