Dnevne novosti

Općina Erdut nakon 17 godina od ove sezone grije se na plin

01.07.2019 07:05 OSIJEK, 28. lipnja 2019. (Hina), Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je u petak, nakon što je potpisao ugovor o koncesiji za distribuciju plina na području erdutske općine, da će se građani i poduzetnici na području te općine 17 godina nakon izgradnje plinske mreže ove sezone moći koristiti plinom kao energentom.  
Ugovor o koncesiji za distribuciju plina na području općine Erduta Anušić je potpisao s izvršnim direktorom Prvoga plinarskog društva - Distribucije plina d.o.o. iz Vukovara Markom Horvackim Zivalovim.  

Anušić je tom prigodom rekao da je plinska mreža prošlih nekoliko mjeseci "obnovljena u cijelosti i pripremljena za distribuciju". Horvacki Zivalov je podsjetio kako je plinska mreža izgrađena prije 17 godina, ali "nikada nije bila u funkciji". "Mrežu smo u tri naselja doveli u odlično stanje i krećemo s puštanjem plina i priključenjima.

Do kraja rujna riješit ćemo i mrežu u Aljmašu", dodao je.Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić-Milardović je rekla kako je utvrđena vrijednost koncesije 41,4 milijuna kuna te da je na javni poziv stigla samo ponuda Prvoga plinarskog društva - Distribucije plina d.o.o., koja je ispunjavala sve tražene uvjete.

Po njezinim riječima, osječko-baranjska Županijska skupština donijela je nakon toga odluku o davanju koncesije tom društvu. Za obavljanje djelatnosti koncesionar se obvezao plaćati naknadu od 1,5 posto ostvarenog prihoda od distribucije plina u protekloj godini na području za koje se daje koncesija, što iznosi oko 620.000 tisuća kuna, zaključila je Katavić-Milardović.