Dnevne novosti

Za ubojstvo Nikole Tureka 22-godišnjoj Nuši Nuić 12 godina zatvora

23.05.2019 07:15 VARAŽDIN, 22. svibnja 2019. (Hina) - Županijsku sud u Varaždinu u srijedu je 22-godišnju Nušu Bunić proglasio krivom za ubojstvo 30-godišnjeg Nikole Tureka u lipnju 2017. godine na livadi pored Drave u Varaždinu te je nepravomoćno osudio na 12 godina zatvora.
Glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavli u izjavi za Hinu potvrdio je da je Nuša Bunić proglašena krivom."Izrečena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina. U nju se zaračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Donijeto je i rješenje da se produljuje istražni zatvor do pravomoćnosti presude“, rekao je Pavlic.

Nuša Bunić optužena je da je 15. lipnja 2017., na livadi u predjelu "Pri beli kipi" pored Drave, nožem ubola svog bivšeg dečka Nikolu Tureka koji je uslijed ozljede kasnije i preminuo. Prema optužnici, ubola ga je u lijevu stranu vrata nožem oštrice 9,5 centimetara i prerezala lijevu karotidnu arteriju te pobjegla s mjesta događaja.

Nikola je krenuo automobilom prema Hitnoj pomoći, no zbog obilnog krvarenja pao je u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Pored vozila u Kumičićevoj ulici pronašao ga je prolaznik koji je pozvao Hitnu pomoć. Nikola je preminuo u Općoj bolnici Varaždin.Nuša je protiv Nikole Tureka podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja te noći i na sudu tvrdila da ju je bivši dečko napao te da ga je ubila u samoobrani.

Suđenje 22-godišnjoj djevojci započelo je početkom prošle godine. U istražnom je zatvoru provela gotovo dvije godine, od uhićenja do danas.