Dnevne novosti

Priopćenje sa zatvorenoga dijela sjednice Vlade

18.10.2018 07:05 ZAGREB, 17. listopada 2018. (Hina), Na zatvorenom dijelu sjednice održane u srijedu, Vlada je usvojila Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu, priopćeno je iz Vlade.
Zbog odlaska na novu dužnost, razriješen je dosadašnji ovlašteni predstavnik Republike Hrvatske u Zajedničkom odboru za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ mr. sc. Amir Muharemi. Novim ovlaštenim predstavnikom u tom Zajedničkom odboru, imenovan je Petar Uzorinac, stoji u priopćenju Službe za odnose s jvnošću.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Hrvatskog registra brodova Joška Nikolića i za novoga člana imenovala Sinišu Orlića, kao predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vlada se očitovala na zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a Služba za odnose s javnošću napominje da je ta točka označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te se ne može objaviti.

Na sjednici je Vlada utvrdila stajališta za sastanke Europskoga vijeća 17. te 18. listopada; riječ je o pregovaračkim pozicijama, koje se također ne objavljuju.