Dnevne novosti

Uručeni ključevi i potpisani ugovori o najmu s korisnicima s liste prvenstva Grada Vukovara

31.07.2018 07:05 VUKOVAR, 30. srpnja 2018. (Hina), U Vukovaru su u ponedjeljak uručeni ključevi te potpisani ugovori o najmu s trima obiteljima korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja koji su na listi prvenstva Grada Vukovara.
Riječ je o stambenom zbrinjavanju korisnika koji su na listi prvenstva Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije po modelu davanja u najam stana ili obiteljske kuće u državnom vlasništvu, a kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. 

Po riječima državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara, cilj je njegovog ureda do kraja godine na području grada Vukovara stambeno zbrinuti ukupno 150 obitelji i tako, kako je istaknuo, napraviti najveću podjelu stanova od kada taj ured postoji.

"Ove godine se na listi čekanja za grad Vukovar nalazi 1101 zahtjeva. Iz godine u godinu broj zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povećava se što iziskuje i od države da poveća sredstva za stambeno zbrinjavanje, što država i čini", kazao je Mažar istaknuvši kao najveći problem kada je riječ o stambenom fondu u Vukovaru, problem praznih stanova kojih je u gradu na Dunavu, kako se procjenjuje, više od 360.

Po njegovim riječima, zahvaljujući radu Regionalnog ureda za povratnike u proteklih godinu i pol dana u državno vlasništvo vraćeno je 120 vukovarskih praznih stanova i oni se sada preuređuju te će krajem rujna biti ponuđeni u zakup. Stanovi se daju u zakup po cijeni od 2,70 kuna po četvornom metru stambene površine.