Dnevne novosti

Božinović: Vlada u pripremi zakona želi saslušati sve socijalne skupine i organizacije

28.03.2018 07:30 KARLOVAC, 27. ožujka 2018. (Hina), Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je u utorak da Vlada u pripremi zakona, kao i u vezi Istanbulske konvencije, želi saslušati "sve socijalne skupine i organizacije što misle o zakonima koji će se primjenjivati na sve građane Hrvatske".

"Karakteristika ove Vlade je inkluzivnost u svemu što radimo. Želimo saslušati sve socijalne skupine i organizacije što misle o zakonima koji će se primjenjivati na sve građane Hrvatske.

Upravo zbog osluškivanja onoga što je u dijelu javnosti i Crkvi izazvalo neke sumnje vezano uz domete Istanbulske konvencije Vlada je dala jasnu interpretativnu izjavu u kojoj je rekla da prihvaćanjem Konvencije nema obveze uvođenja rodne ideologije u obrazovni i pravni sustav i da nema govora o ustavnoj redefiniciji braka", kazao je Božinović u Karlovcu odgovarajući na pitanja novinara.

Dodao je i da "ta izjava nije izjava trenutka već je čvrsto opredjeljenje svih koji će za nju glasovati kako će se Konvencija provoditi".Tu je izjavu ministar objavio i na svom facebook profilu.