Dnevne novosti

Plenković: Hrvatsko zagorje je važno za Vladu i za razvoj Hrvatske

27.03.2018 07:35 PLENKOVIĆ

ZABOK, 26. ožujka 2018. (Hina), Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Zaboku kako trenutno investiranih milijardu kuna u infrastrukturu pokazuje da je Hrvatsko zagorje važno za Vladu i za razvoj Hrvatske.

Predsjednik Vlade i HDZ-a u Zabok je došao na obilježavanju 28. obljetnice osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. Rekao je da je posjet Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji prigoda prisjetiti se vremena kada se osnivala najjača hrvatska politička stranka i kada je krenula "na put političke borbe za demokratsku i slobodnu Hrvatsku i njezin razvoj i europski put“.

Uoči svečanosti održao je sastanak s članovima Županijskog odbora HDZ-a na kojem su mu dužnosnici na lokalnoj razini, kako je rekao novinarima, iskazali interes za još kvalitetniju komunikaciju s ministarstvima i Vladom pri realizaciji projekata prometne i društvene infrastrukture.„Nastavljamo s projektom pruge između Zaprešića i Zaboka, s brzom cestom koja će biti svojevrsna sjeverna obilaznica Zagreba, koja ide odavde do Popovca.

Smatramo da će se na taj način prometno ojačati i ekonomski pridonijeti razvoju Hrvatskog zagorja. HDZ u ovoj županiji ima projekt 'Hrvatsko zagorje' gdje žele da svi oni koji ovdje žive i rade, bilo da su u gospodarstvu, uslužnim djelatnostima, obrtu, radnici u tekstilnoj industriji, da uvjeti života i plaće budu što bolji i kvalitetniji.

Na tom tragu su i napori Vlade koja svojom politikom jačanja fiskalnog kapaciteta jedinica lokalne i područne samouprave nastoji stvoriti uvjete lokalnim dužnosnicima da uvijek daju novu injekciju lokalnom razvoju“, rekao je Plenković te zaključio da trenutno investiranih milijardu kuna u infrastrukturu pokazuje da je Hrvatsko zagorje važno za Vladu i za razvoj Hrvatske.

"Ne radi se o veleposlaniku"Ogovarajući na pitanja novinara o protjerivanju jednog ruskog diplomata zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, rekao je da nema potrebe navoditi njegovo ime.„Ministarstvo vanjskih poslova i europskih poslova obavilo je razgovor s Veleposlanstvom Ruske Federacije i to je pitanje komunicirano.

To je razina diplomata, ali ne radi se o veleposlaniku“, kratko je odgovorio.Hrvatska je jedna od 14 zemalja Europske unije koja se odlučila na protjerivanje ruskog diplomatskog osoblja kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji te tako stala uz bok EU-a i SAD-a.