Dnevne novosti

Prihvaćen prijedlog za izradu strategije razvoja grada Splita od 2020. do 2030.

28.02.2018 07:20 SPLIT, 27. veljače 20718. (Hina), Predsjednici svih stranačkih klubova u splitskome Gradskom vijeću prihvatili su u utorak na radnom sastanku prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da se izradi strategija razvoja grada Splita od 2020. do 2030, priopćeno je iz gradske uprave. 
 U priopćenju se ističe kako je riječ o "ambicioznom, ali dosežnome dinamičkom planu" koji bi Gradsko vijeće trebalo prihvatiti do rujna 2019. "Tako bi se spremno dočekala 2020. godina, kada Split treba iskoračiti u svoju novu razvojnu eru", rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Kako je objašnjeno, svi predsjednici klubova stranaka u Gradskome vijeću složili su se da se sredinom ožujka ove godine predloži rasprava o tom planu koji će biti obuhvaćen strategijom razvoja grada Splita od 2020 do 2030.  

Također su se složili o organizacijskoj strukturi za izradu toga temeljnoga razvojnog dokumenta Grada Splita, pri čemu će koordinator izrade biti RAST – Razvojna agencija Grada Splita s Antonijom Eremut Erceg na čelu, a predstavnici klubova u Gradskome vijeću bit će članovi glavnog odbora izrade te strategije.

Vanjski stručnjaci činit će partnersko vijeće, važnu komponentu kako bi se izradio taj važan razvojni dokument, navodi se u priopćenju.