Dnevne novosti

U srijedu na Županijskom sudu "Dan otvorenih vrata"

24.10.2017 07:30 SPLIT, 23. listopada 2017. (Hina), Ove srijede, 25. listopada s početkom u 9 sati, na splitskom Županijskom sudu održat će se "Dan otvorenih vrata", izvijestili su s tog suda. Pozivaju sve zainteresirane građane i organizirane grupe koje žele sudjelovati u manifestaciji da se o vremenu dolaska prethodno najave na nives.simic@zsst.pravosudje.hr ili na broj telefona 021 387 645.
Dan otvorenih vrata svake se godine obilježava na Europski dan pravosuđa kada se zainteresirani upoznaju sa djelatnicima suda i poslovima koje obavljaju. Građani tako mogu obilaziti radne prostorije i sudnice, pronaći odgovore na pitanja vezana uz rad sudova, ali se i naučiti koristiti podacima koje mogu pronaći na internetu.

Europski dan pravosuđa ustanovljen je 2003. godine od strane Vijeća Europe i Europske komisije, a osnovna namjera je omogućiti neposredno upoznavanje s organizacijom i djelokrugom rada suda, upoznavanje građana s ulogom sudova u društvu kao i s pravima i obvezama kada je riječ o mogućem ostvarivanju prava na sudsku zaštitu.