Dnevne novosti

Varaždin: odvjetnik oštetio banku za gotovo milijun kuna

04.10.2017 07:10 VARAŽDIN, 3. listopada 2017. (Hina), Varaždinska policija završila je, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim odvjetnikom koji je osumnjičen da je zlorabio svoje ovlasti kao punomoćnik banke i gotovo milijun kuna od prodaje nekretnina u ovršnim predmetima zadržao za sebe umjesto da ga je uplatio banci.
Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva i na temelju kaznene prijave jedne banke sa sjedištem u Austriji, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 57-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja.

Policija je utvrdila da je on kao odvjetnik te punomoćnik banku zastupao u nekoliko ovršnih predmeta koji su se vodili pred sudovima u Šibeniku i Varaždinu.

Nakon što su tim postupcima prodane nekretnine ovršenika, novac od prodaje zadržao je za sebe, a nije ga uplatio ovrhovoditelju, odnosno banci.Varaždinska policija navodi da je time zlouporabio ovlasti koje su mu dane u postupcima u kojima je trebao zastupati interese oštećene banke te si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 949.000 kuna. Protiv 57-godišnjeg odvjetnika iz Varaždina podnijeta je kaznena prijava Državnom odvjetništvu.