Dnevne novosti

Potpisan ugovor o izgradnji stanova u Vukovaru za branitelje i mlade

23.08.2017 07:15 VUKOVAR, 22. kolovoza 2017. (Hina), U Vukovaru je u utorak potpisan ugovor o izgradnji stambene zgrade s 21 stanom namijenjenim  pripadnicima braniteljske populacije, ali i socijalno ugroženim osobama i mladim obiteljima, u okviru Nacionalnog programa za stambeno zbrinjavanja osoba s liste prvenstva grada Vukovara.

"Ovo je prvi put nakon Domovinskoga rata da će se u Vukovaru graditi jedna nova višestambena zgrada i to od temelja“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, nakon što su ugovor o izvođenju radova potpisali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i čelnici građevinske tvrtke „WATMONT d.o.o.“, iz Vinkovaca.

Zgrada će se graditi u Ulici Ive Tijardovića, u blizini vukovarske vojarne, u naselju Sajmište."Stanovi će biti površine od 35 do 67 kvadrata, a radovi na izgradnji  započinju u idućih desetak dana. Rok za završetak radova je 400 kalendarskih dana, dok  ukupna vrijednost objekta, s PDV-om, iznosi 8,8 milijuna kuna“, rekao je državni tajnik tijekom svečanosti potpisivanja.  

Mažar je rekao i kako se na listi čekanja za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru trenutno nalazi 1018 zahtjeva, dok ukupno u Hrvatskoj na stambeno zbrinjavanje čeka 2.697 osoba.Ove godine u Vukovaru će biti dodijeljeno 130 stanova među kojima su i 52 stana koja su oduzeta jer su bila prazna ili su korištena protupravno.Sljedeće godine u planu je dodijeliti 200-ak stanova.

Stambeni fond u Vukovaru ima oko 5500 stanova od kojih je 2500 darovano ili kupljeno. Prema procjenama Ureda, u gradu se trenutno 300-ak stanova ne koristi. Mažara je rekao i da je Središnji državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje angažiran i na izgradnji novih višestambenih zgrada u Kneževim Vinogradima, Belom Manastiru, Staroj Gradišci, Petrinji, Kninu i Benkovcu.