Dnevne novosti

Šibenik - potpisan ugovor o kupnji zemljišta za 148 POS satnova

21.03.2017 07:25 ŠIBENIK, 20. ožujka 2017. (Hina), Ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektnoj dokumentaciji za gradnju dviju zgrada sa 148 POS-ovih stanova na Šubićevcu potpisan je u ponedjeljak u šibenskoj Gradskoj vijećnici u nazočnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića i gradonačelnika Željka Burića.
Vrijednost projekta je ukupno 75 milijuna kuna, rok za izgradnju stanova je 13 mjeseci, a cijena stana neće, kako je rečeno, biti veća od 7812 kuna po kvadratu. Stanovi će biti različitih veličina, od 40 do 80 kvadrata i svakom pripada spremište i pripadajuće parkirno mjesto.

Ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektnoj dokumentaciji potpisali su direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić te predstavnici zajednice ponuditelja prokurist tvrtke Kamgrad Dragutin Kamenski i predsjednik Uprave Zagreb-Montaža grupe Alen Čović. Ministar Kuščević je čestitao mladim šibenskim obiteljima koji će riješiti stambeno pitanje i izrazio uvjerenje da će radovi biti izvedeni u roku i po kvaliteti kakva je dogovorena.

Radi se o visoko kvalitetnoj gradnji energetskog razreda B, dakle visokim standardima u graditeljstvu, energetici i po nekom društveno-socijalnom kriteriju, kazao je ministar Kuščević."Predugovor smo sklopili lani u studenom, a danas već sklapamo glavni ugovor i započinjemo gradnju. Toga ne bi bilo da nije bilo velike kooperativnosti od strane Grada Šibenika," rekao je. "U ovom trenutku u Fažani se radi još 12 stanova, u Metkoviću 55, Umagu 50, Koprivnici 3, Varaždinu 108, a u pripremi su i lokacije Punat i Biograd na Moru.

Želimo da naši mladi ostanu živjeti u sredinama u kojima su rođeni i gdje su zasnovali svoju obitelj,", kazao je ministar. Na Vladi je da osigura poticajne mjere kako bi mladi ostali živjeti u Hrvatskoj, dodao je."Najbolje pronatalitetne mjere su samo dvije: krov nad glavom i stalno, sigurno radno mjesto. U domeni mog ministarstva je krov nad glavom.

Zakon o subvenciji stambenih kredita je spreman za upućivanje u Vladu. Njime ćemo sufinancirati kupnju prve nekretnine mladima ispod 45 godina i to na način da ćemo četiri godine financirati 50 posto rate kredita i za svako novorođeno dijete još produžiti rok sufinanciranja za ekstra dvije godine. Također, ako u toj obitelji postoji 50 postotni i više invalid, rok ćemo produžiti za još jednu godinu," najavio je ministar Lovro Kuščević.