Dnevne novosti

HRT osnovao povjerenstvo za reviziju javne nabave nakon negativne ocjene državne revizije

10.03.2017 07:25 ZAGREB, 9. ožujka 2017. (Hina), Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić u srijedu je donio odluku o imenovanju sedmeročlanoga povjerenstva za provedbu naloga i preporuka Državnog ureda za reviziju koji je u reviziji javne nabave HRT-a od 2013. do 2015. ocijenio da "sustav nabave nije bio učinkovit".
U HRT-ovom odgovoru Hini pojašnjavaju da je zadatak povjerenstva preuzeti Plan provedbe preporuka i naloga Državnoga ureda za reviziju."Državni ured za reviziju obavio je reviziju učinkovitosti javne nabave na Hrvatskoj radioteleviziji za razdoblje od 2013. do 2015. te je ocijenjeno kako sustav nabave nije bio učinkovit te su dostavljene preporuke i nalozi kako bi sustav nabave bio učinkovitiji", kažu na HRT-u.

Ističu i kako je vodstvo javne radiotelevizije stoga donijelo Plan provedbe preporuka po nalozima i preporukama Državnoga ureda za reviziju, koji je već usvojio Revizorski odbor Hrvatske radiotelevizije. Na njegovoj će provedbi raditi imenovano povjerenstvo, koje s radom započinje s danom osnivanja, dodaje HRT.