Dnevne novosti

Pravobraniteljica Vidović za zamjenicu predlaže Maju Kević

08.03.2017 07:15 ZAGREB, 7. ožujka 2017. (Hina), Pučka pravobraniteljica Lora Vidović predložila je Hrvatskom saboru da za njezinu zamjenicu, na mandat od osam godina, izabere diplomiranu pravnicu Maju Kević.
Kević je od travnja 2013. pomoćnica ravnatelja Vladina Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, uz taj je Ured profesionalno najviše vezana, od 2005. u njemu je bila stručna suradnica, savjetnica, voditeljica odjela. Kraće vrijeme bila je i stručna suradnica u zagrebačkom Gradskom uredu za upravljanje imovinom.

Vidović je koncem siječnja objavila javni poziv za izbor svog zamjenika, jer je koncem 2016. njezin dotadašnji zamjenik Mario Krešić otišao s te dužnosti na osobni zahtjev želeći nastaviti znanstvenu karijeru.

Pučka pravobraniteljica ima najmanje tri zamjenika koje bira Hrvatski sabor na osam godina uz mogućnost ponovnog izbora. Kandidate za zamjenike Saboru predlaže sama pravobraniteljica. Zamjenice pravobraniteljica sada su Lidija Lukina Kezić i Tena Šimonović Einwalter.