Dnevne novosti

Petrov: Dogovor o budućnosti Ine je zajednički

27.12.2016 07:15 ZAGREB, 24. prosinca 2016. (Hina), Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov izjavio je u subotui navečer da su se o budućim planovima za Inu nakon za Hrvatsku nepovoljne odluke arbitraže u Ženevi dogovorili on i premijer Andrej Plenković."Zajedno smo se dogovorili premijer i ja o budućim planovima za Inu.
 Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali mi idemo u otkup i preuzimanje većinskog udjela u toj strateškoj kompaniji. Most se uvijek zalagao za zaštitu Ine", kazao je Božo Petrov za Dnevnik N1 televizije."Ova odluka nije donesena u 10 sekundi, mi smo odavno razgovarali kao partneri u Vladi. Danas smo potvrdili da je to najbolji smjer za Hrvatsku, a svi ostali detalji bit će objavljeni naknadno.

Bitno je sada pripremiti sve aktivnosti, a o svemu ćemo javnost obavijestiti naknadno. Pitanje je na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu odluku", kazao je Petrov za N1 nakon što je večeras premijer Plenković izvjestio javnost da će, nakon obavijesti o rezultatu arbitraže, Hrvatska otkupiti cjelokupni MOL-ov udio u Ini po modelu kojim se neće povećati javni dug.