Dnevne novosti

Plenković: Za Istarsku županiju bitni gradnja pulske bolnice, dovršetak Istarskog ipsilona

14.12.2016 07:25 PAZIN, 13. prosinca 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak navečer u Pazinu, nakon sastanka s predstavnicima županijskih i gradskih vlasti, da su za Istarsku županiju bitni projekti izgradnje nove pulske Opće bolnice, dovršetak Istarskog ispsilona, bolja prometna povezanost, te razvoj turizma, poljoprivrede i malog i srednjeg poduzetništva.

Premijer Plenković u Pazinu je razgovarao s istarskim županom Valterom Flegom, predsjednikom županijske skupštine Valterom Drandićem te pulskim i pazinskim gradonačelnicima Borisom Miletićem i Renatom Krulčićem u sklopu posjeta svim hrvatskim županijama. "Još mi je ostalo četiri županije koje nisam posjetio u proteklih 55 dana.

Intencija je bila iz prve ruke vidjeti koji su ključni razvojni projekti u Istri i što se očekuje u poboljšanju komunikacije između središnje razine vlasti te županijskih, gradskih i lokalnih vlasti. Ona je nastavak naše dosadašnje suradnje", istaknuo je Plenković. Najavio je da se u ponedjeljak kada će se cijela Vlada susresti sa svim hrvatskim županima, očekuje dogovor o tome na koji način da se riješe sva otvorena pitanja. Istaknuo je da su za Istarsku županiju bitni projekti poput izgradnje nove pulske Opće bolnice, dovršetka Istarskog ispsilona, bolja prometna povezanost te razvoj turizma, poljoprivrede kao i malog i srednjeg poduzetništva.

"Sve su to teme koje će moja Vlada naravno poduprijeti", dodao je Plenković. Istarski župan  Flego kazao je kako je Istarska županija dobila potporu za najvažnije projekte, ali i za proces jedne sustavne decentralizacije za koju se u Istri svi zalažu. "Vjerujem da imamo prostora za realizaciju puno takvih projekata", dodao je Flego.