Dnevne novosti

Pernar prekinuo "Nedjeljom u dva"

14.11.2016 07:27 ZAGREB, 13. studenoga 2016. (Hina) - Gost emisije HRT-a "Nedjeljom u dva" saborski zastupnik Ivan Pernar napustio je studio nakon 15 minuta uz obrazloženje da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje.

Trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na aktualne društvene i političke događaje. Pernar je, na pitanje o HRT-u, izvrijeđao HRT, a  nakon što ga je voditelj Aleksandar Stanković pokušao s teme "Izrael", na koju je prešao Pernar, "vratiti" na temu HRT, saborski zastupnik Živog zida se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje te je izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Ustvrdio je da HRT "partijska televizija u službi HDZ-a", te da su afere HDZ-a "ignorirane kao da nikada nisu postojale" i da HTV "sustavno prikriva korumpiranost pravosudnih institucija". Pernar je kazao da ima televizor ali da ne plaća i da nikad neće plaćati pretplatu. "Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana", rekao je on."Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Sadržaj je negledljiv. Zadaća je da se građane drži u lažnoj stvarnosti, u iluziji. Drži se naša zemlja pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa. Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. godine napravljeno etničko čišćenje 750.000 Palestinaca. Izrael je država koja je stvorena na etničkom čišćenju", rekao je, među ostalim, saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar. 

Na početku emisije rekao je, među ostalim, da će Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti.  Kaže da je sada bliži SDP-u nego HDZ-u jer se, kako je ustvrdio, "ne koristi udbaškim metodama".