Dnevne novosti

Petrov: Potpisi mandataru nakon dogovora o cjelokupnom 'paketu'

29.09.2016 07:25 ZAGREB, 28. rujna 2016. (Hina), Čelnik Mosta Božo Petrov u srijedu je na Pantovčaku nakon konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović izjavio da će Most potpise za sastavljanje Vlade dati kada se u pregovorima s HDZ-om "dogovori cijeli paket".
Izrazio je zadovoljstvo što je HDZ prihvatio njihovih sedam jamstava. "Drago nam je radi toga njihovog znaka da su spremni odraditi stvari koje treba odraditi u Hrvatskoj i radi građana", rekao je. Između Mosta i HDZ-a, izvijestio je, u tijeku su sastanci oko programskih smjernica, a sve bi, kaže, moglo biti gotovo do sredine listopada.

Na nagađanja da postoji prijepor oko toga koliko bi Vlada trebala imati potpredsjednika nije htio odgovoriti dodajući tek da se o pozicijama nije razgovaralo. Razgovori o kadrovskim rješenjima i podjeli odgovornosti po resorima tek slijede "u ovih tjedan dana", dodao je.

"U trenutku kad se dogovori cjelokupan paket, i ako se dogovori, a vjerujem da hoće, onda će se moći prezentirati, a do tada ne želim o tome razgovarati preko medija", rekao je Petrov.