Dnevne novosti

Beljak: Pet zastupnika HSS-a dat će potpise Plenkoviću za budućeg mandatara Vlade

21.09.2016 07:40 POTPIS

ZAGREB, 20. rujna 2016. (Hina), Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u utorak kako je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika HSS-a dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade, ne tražeći za HSS ništa.

"To je praksa koja možda nije viđena kod nas, ali mi smo opozicijska stranka koja daje 100 dana vremena gospodinu Plenkoviću da pokuša stabilizirati hrvatsku Vladu, a nakon toga neće više imati podršku", izjavio je Beljak Hini večeras nakon sjednice Predsjedništva stranke. Dodao je da je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u utorak navečer jednoglasno donijelo odluku da se kreće u sazivanje unutrastranačkog izbornog procesa i da će se izborna skupština održi 22. listopada.   

Na pitanje novinara zašto Marijana Petir i drugi članovi Predsjedništva HSS-a koje je nedavno suspendirao, nisu bili pozvani na večerašnju sjednicu Predsjedništva, Beljak je rekao da su oni suspendirani, a suspendirani su zbog toga jer su opstruirali izborni proces. Ustvrdio je da su svi oni dobili odluke o suspenziji. "Preko medija sam ja na konferenciji za novinare javno rekao što se događa, tako da znaju o čemu se radi", kazao je Beljak. 

Na upit kako komentira što je eurozastupnica i članica Predsjedništva i Glavnog odbora HSS-a Marijana Petir, zajedno sa stranačkim kolegama pokrenula postupak pred nadležnim stranačkim tijelima za njegovo isključenje iz HSS-a,  Beljak je rekao da nema to  što komentirati. "Jednostavno nemam što komentirati, nemam komentara. Apsolutno izvan pameti", rekao je.