Dnevne novosti

Vrdoljak: Dosadašnji model upravljanja upropastit će INA-u

29.07.2016 07:10 ZAGREB, 28. srpnja 2016. (Hina), Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Ivan Vrdoljak izjavio je u četvrtak, komentirajući pad prihoda INA-e u prvom polugodištu od 32 posto i dobiti više od 90 posto, da je poslovni rezultat INA-e plod nerada Vlade Mosta i HDZ-a te da će dosadašnji model upravljanja Inom dovesti do propasti te strateške nacionalne kompanije.
„Dosadašnji model upravljanja INA-om dovest će do propasti naše strateške nacionalne kompanije i na to već godinama upozoravamo“, poručio je predsjednik Ivan Vrdoljak, dodavši da se INA u konačnici može spasiti, priopćeno je iz HNS-a. „Treba nam stabilna i vjerodostojna Vlada koja će imati puni autoritet ispregovarati novi model upravljanja sa strateškim partnerom MOL-om ili ga promijeniti te nastaviti razvijati INA-u. Ona još uvijek nije upropaštena, ma koliko se god neki trudili da ju upropaste“, istaknuo je predsjednik HNS-a.

Smatra da je MOL "cijelo vrijeme imao potporu kolega iz Mosta i HDZ-a" koji su u to vrijeme bili u opoziciji. „Kada je došlo vrijeme da se nešto promijeni u načinu i modelu upravljanja kako bi spasili INA-u, oni su i dalje deklarativno govorili da brane nacionalne interese, baveći se samim sobom, Most s HDZ-om, a HDZ s Mostom. Rezultat njihovog nerada i nečinjenja je trenutno stanje u INA-i“, izjavio je Vrdoljak, priopćio je Ured HNS-a za odnose s medijima.