Dnevne novosti

Orešković: Tehnička Vlada ne krši ovlasti

27.07.2016 07:45 OREŠKOVIĆ

ZAGREB, 26. srpnja 2016. (Hina), Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković rekao je u utorak u Zagrebu da njegova tehnička Vlada nije prekršila svoje ovlasti i da je tu riječ o političkim spinovima te ustvrdio kako bi se praksa s bonusima, koji su prema tajnim ugovorima zajamčeni menadžerima iz Hrvatskih šuma, trebala ukinuti.

Najavio je i sutrašnju sjednicu Vlade s oko 35 točaka. Upitan o velikim bonusima čelnicima Hrvatskih šuma, tijekom svog posjeta poduzeću Badel 1862, Orešković je odgovorio kako ni i on volio dobiti takav bonus.  "Takve bonuse kao direktor u Tevi, koja je globalna korporacija, nisam dobivao, iako sam bio na visokoj poziciji", dodao je. "Svaki ministar bi trebao preuzeti odgovornost, a da netko nije znao da će dobit biti 20 puta viša od planirane, to je meni priča za malu djecu'', ocijenio je te dodao kao je za to da svaki menadžer koji stvori pozitivni rezultat dobije bonus, ali i da u svakoj industriji ima neka norma. 

Novinari su predsjednika Vlade pitali i o računima tijekom njegovog ljetovanja u Vila Costabella na što je odgovorio da ih još čeka i nije još dobio. "Nisu sve moji troškovi, od ovih 100 tisuća kuna. Kad dobijem detalje, onda ću naš dio isplatiti", rekao je te dodao da će dio troška koji pripada njemu vratiti Vladi. Najavio je i da će o privatnom trošku nastaviti ljetovati s obitelji na Hvaru.